Vakıf amaçlarına uygun her türlü yayını gerçekleştirmek üzere oluşturulan Yayın Bölümü ilk olarak, "Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi" adlı kitap/kaset olarak 1996'da yayımladı.
25 binlik ilk baskısı tükenen setin ikinci baskısı Mart 1996'da, üçüncü baskısı Nisan 1996'da yapıldı. Uğur Mumcu, yazı yaşamı boyunca kitaplaştırdığı araştırmaları dışında, 5 bini aşkın yazı kaleme almıştır. Bunlardan 25 Ağustos 1975 tarihli Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan, güncelliğini ve etkisini hiç yitirmemiş SESLENİŞ başlıklı yazı içinde sık sık yinelenen ve yazının son sözleri olan "VURULDUK EY HALKIM! UNUTMA BİZİ...", bu kitap/CD setinin de adı. Kitap/CD ise 2008 Ocak ayında yayınlandı.
Yazı, Cumhuriyet gazetesi çizerlerinden Nuri Kurtcebe tarafından çizgi-anlatıma uyarlandı. Oğlu Özgür Mumcu'nun "baba"sı, Gazeteci Ali Sirmen'in arkadaş, dost ve meslektaşı UĞUR MUMCU ile ilgili duygu, düşünce ve anıları, gazeteci Deniz Som'un kaleminden yer aldı.
Uğur Mumcu'nun duygulu, yumuşak yazıları da var kitapta. Onun öldürülmesinden sonra, katillerinin bulunması konusunda siyasal sorumluların yaptıkları açıklamalarla, Mumcu'nun ölümünden önceki yazılarından bu açıklamalara yanıt olabilecekler, gazeteci Işık Kansu tarafından kitaba eklendi.
CD’de ise Fikret Kızılok'un SESLENİŞ yazısı için hazırladığı beste bulunuyor. Kızılok, bestenin üzerine Sesleniş yazısını da kendi sesiyle okudu. CD yine Fikret Kızılok'un bestelediği, sözleri kendisine ait "Hep Özgürlük İçin Hep" marşıyla bitiyor.